مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد از تایید پرونده ثبت شیوه تهیه قهوه یزدی در جلسه شورای عالی ثبت میراث ناملموس کشور که 4 و 5 تیرماه در شهر سرعین اردبیل برگزار شد، خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد؛ "سید مصطفی فاطمی" با اعلام این خبر، گفت: قهوه یزدی نوعی قهوه سنتی و بومی در شهر یزد است که به جهت استفاده از هل، گلاب و نبات در تولید آن و همچنین مدت زمان پخت طولانی دارای طعم بسیار خوشمزه و دلچسبی است و با توجه به اسناد و مدارک شفاهی که از زمان تولید قهوه یزدی موجود می باشد، قدمت تولید این نوع از قهوه به دوره قاجار می­رسد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در ادامه با اشاره به اینکه قهوه یزدی به جهت بومی سازی یک نوشیدنی غیر ایرانی و قدیمی شاهدی بر تعاملات فرهنگی مردمان یزد است که هر عنصر جدید را با ذائقه و میل خود سازگار ساخته و نوع جدیدی از این نوشیدنی را ساخته­اند، بیان داشت: این نوشیدنی در طی چند قرنی که وارد ایران و یزد شده با تغییراتی که مردمان یزد در مراحل ساخت آن داده­اند، جایگاه خود را در فرهنگ، آداب و رسوم یزدی باز کرده و تبدیل به عنصری جدانشدنی وشاخص در مراسم های مذهبی این شهر شده است.

این مقام مسئول افزود: قهوه یزدی به دلیل نوع پخت طولانی و مواد اولیه مصرفی با طبع یزدی بسیار سازگار است و استفاده آن در مراسم سوم درگذشتگان در طول سالیان دراز به شکل یک سنت حسنه در آمده و بخشی از فرهنگ مردم یزد محسوب می­شود.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در پایان گفت: ثبت آثار با هدف صیانت از مواریث تاریخی و فرهنگی انجام می شود وعلاوه بر این فرصتی برای معرفی هرچه بیشتر این آثار در سطح ملی بین الملل فراهم خواهد شد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا